загружено

ФУРДИЧКА ОРЕСТА ХОЧУТЬ БАЧИТИ ГОЛОВОЮ ОТГ

Хто не знає, що таке ОТГ, розшифровую – ОБ»ЄДНАНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА. Це – адміністративна одиниця, в яку згідно реформи, яка проводиться в Україні, повинні об»єднатися  декілька сільських або міська і навколишні сільські ради.

У  деяких районах Львівщини ця справа посувається  непогано, як, наприклад, на Самбірщині, де є вже 8 ОТГ. А от у сусідньому Старосамбірському, значно більшому за територією, лише три. Це, зокрема, стосується і райцентру, в якому ніяк не можуть визначитися з ким краще «взяти шлюб», тобто –  об»єднатися.

Поки там про це думають, соціологічна служба вирішила зробити опитування  серед  респондентів майбутньої  Старосамбірської ОТГ. Запитання анкети стосувалися схвалення чи ні ідеї створення громади, надій на поліпшення життя людей, тощо. А одним з головних був РІВЕНЬ ПІДТРИМКИ ПОТЕНЦІЙНИХ КАНДИДАТІВ НА ГОЛОВУ ОТГ, тобто довіри до знакових осіб. Підсумки опитування було надруковано у регіональному додатку  газети «Високий Замок» – «Самбірщина» 9липня ц. р.

В опитуванні взяли участь 529 чоловік.  Дві третини з них не покладають надій на адмінреформу, не вірять, що буде краще. Адже вони бачать, що твориться в країні після революції Гідності.

Щодо цього, хто має бути очільником майбутньої ОТГ, то 35% вважають, що це повинна бути чесна людина, 66% – з вищою освітою. Серед запропонованих кандидатів з числа зараз працюючих керівників міста і району, найбільшу довіру було виявлено діючому міському голові Старого Самбора Ігорю Трухиму.

А от щодо поданих для розміркувань кандидатур з числа відомих Підкарпаттю людей було отримано такий підсумок:  якщо б у списки для голосування на голову Старосамбірської ОТГ було внесено прізвище Фурдичка Ореста Івановича, то за нього віддали б свої голоси 41,3 відсотка опитаних. Головний лікар Старосамбірської лікарні Юрій Войтів набрав би 23,3, депутат Львівської обласної ради, головний лікар обласної клінічної лікарні Михайло Гичка – 17, а народний депутат України Андрій Лопушанський – 6,7.

Вийшовши на зв’язок з директором інституту агроекології і природокористування, академіком  Орестом Фурдичком, я розповів йому про це соцопитування і попросив його прокоментувати.

КОМЕНТАР ОРЕСТА ФУРДИЧКА

Дуже приємно було довідатися про підсумки соціологічного опитування щодо кандидатури майбутнього голови Старосамбірського об»єднання  ОТГ. Щиро вдячний всім, хто взяв у ньому участь, а найбільше тим, які хотіли б, щоб ним став я. Напевно, ви пам»ятаєте ті часи, коли, будучи депутатом Верховної Ради України від нашого гірського виборчого округу № 125, я робив для нього усе, що міг, а для Старосамбірщини – найбільше.

Шановні земляки, дорогі друзі, я очолюю колектив солідного науково-дослідного закладу. Зрозуміло, що балотуватися на посаду голови Старосамбірського ОТГ не буду. А людям, які братимуть участь у голосуванні на очільника цього дуже відповідального органу місцевого самоврядування,бажаю зробити правильний вибір. Якщо вам буде потрібна моя порада чи підтримка, я завжди готовий прийти на допомогу.
З  повагою, щиро ваш – ОРЕСТ ФУРДИЧКО

 

Коментарі

Коментарів ще не має

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *