У школі декоративно-ужиткового мистецтва продзвенів «перший дзвінок життя»

У школі  декоративно-ужиткового мистецтва продзвенів «перший дзвінок життя»

12 червня у школі декоративно-ужиткового мистецтва випускний.

У  2004 році, з метою збереження, навчання та популяризації мистецьких та духовних традицій Прикарпаття, створення умов для розвитку інтелектуальних і творчих здібностей дітей, у Самборі започатковано школу декоративно-ужиткового мистецтва, як структурний підрозділ Самбірського училища культури.

У 2013 роцірішенням сесії Львівської обласної ради школа отримала статус окремої юридичної особи.

Школа знаходиться в дерев’яному будинку з яскравими ознаками закопанського стилю, пам’ятці дерев’яної архітектури початку ХХ століття, віллі Шафранів.

У своїй діяльності школа окрім образотворчої грамоти (рисунок, живопис, композиція, скульптура, історія мистецтв) сповіду єідеологію та філософію навчання, збереження та популяризації народних ремесел, традицій та звичаїв з духовної скарбниці Галичини.  Учні школи вивчають наступні дисципліни декоративно-ужиткового мистецтва:  лозоплетіння, різьблення в дереві, художню обробку соломки, текстиль ( ткацтво та батик ), кераміку, гончарство.

Завдяки вмілому керівнику Івану  Петровичу Геричу заклад ввійшов у десятку найкращих закладів Львівської області. «Слова вдячності за чудові роботи і талант звучали і з вуст директора школи .

29 випускників із п’ятирічним навчанням привітав міський голова ЮрійГамар: відео

Слова вдячності за чудові роботи і талант звучали і з вуст секретаря ради ЮріяДмитришина, начальника відділу культури Оксани Фарович, викладачів та заступника міського голови Святослава Ухача .

Про свої доробки розповідали випускники закладу.

Приємно, що вихованці школи кожного року поповнюють ряди студентів Самбірського педагогічного коледжу (відділ образотворчо гомистецтва), Коледжу декоративного та ужиткового мистецтваім. Труша, Львівської національної академії мистецтв, Львівської політехніки (дизайн та архітектура), академії друкарства.

 

На даний час у школі здобувають знання 144  учнім.Самбора, Самбірського та Старосамбірськогорайонів.

Коментарі

Коментарів ще не має

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *