Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас

Сьогодні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.
Не випадково цей день обрано Днем пам’яті захисника України, бо саме в цей день у 2014 році, коли на полях цвіли соняхи, розгорталися події російсько- української війни на Сході України. Операція в Іловайську. І саме під соняхами, сотні військовослужбовців поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни, тому сонях став символом Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
Біля Меморіалу новітніх Героїв 29 серпня керівництво міста, родичі загиблих, військовослужбовці військових частин А 3817 та А 0807, духовенство та небайдужі самбірчани згадати у молитвах усіх Героїв, які поклали власні голови за наше майбутнє. У своєму слові заступник міського голови Святослав Ухач зазначив, що з роками час не залікував рани, а навпаки ще більше підкреслив самопосвяту захисників, які не побоялися агресора, віддали життя за усіх нас.
За новою традицією зменшену копію державного прапора та квіти присутні поклали на могили захисників України, які загинула в боротьбі за незалежність та волю України.
Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. У жалобі схилимо голови. Вони згасли як зорі.

Коментарі

Comments are closed.