Миротворці повернулися з Косово.

На головній площі нашого міста сьогодні було людно. Попри спеку, усі терпляче чекали повернення наших миротворців із Косово. Сорок військовослужбовців Збройних Сил України, більшість з яких служать у 703 полку оперативного забезпечення, пів року перебували у складі миротворчої місії KFOR і виконували там бойові завдання.

Наші армійці забезпечували вільне пересування багатонаціональних сил KFOR у зоні відповідальності, займалися розмінуванням територій та відновлювали інфраструктуру, знищену війною. Залучалися до виконання місії й кінологічна служба та чотирилапий сапер-лабрадор.
На повернення захисників чекали військовослужбовці Самбірського гарнізону: 703-го полку оперативного забезпечення, 704-го полку радіаційного хімічного біологічного захисту та 12 бригада армійської авіації. Рідні та близькі військовослужбовців зустрічали їх з квітами та повітряними кульками, а головне – з сяючими від радості очима та посмішками.

Теплими словами привітав військовослужбовців з поверненням на рідну землю самбірський міський голова Юрій Гамар.

Слова радості від зустрічі та гордості за українську армію прозвучали від т.в.о. заступника командувача військ оперативного командування «Захід» з морально-психологічного забезпечення полковника Віталія Челбіна, командира національного контингенту Сергія Ковальчука, т.в.о. командира Самбірського гарнізону Віталія Кучака, заступника голови самбірської районної ради Лесі Ленартович, дружини військовослужбовця, який повернувся у складі національного контингенту Косово, Людмили Короляк.
Грамоти та подяки отримали захисники від командування та представників влади.
Спільно з о. Миколою Лиском помолилися за здоров’я усіх військових.
Невелику концертну програму для захисників підготували учні Центру позашкільної освіти: Юлія Вачинич та Ольга Лучечко, Андрій та Соломія Пішко. Вони виконали українські пісні та вірші.

Коментарі

Коментарів ще не має

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *