«Педагогіка партнерства у контексті становлення нової української школи»

Під  гаслом  «Педагогіка партнерства у контексті становлення нової української школи» проходив 13 лютого у ЗДО №13 обласний освітянський семінар, на який окрім методистів, інспекторів із Львівської області взяли участь: заступник директора департаменту освіти і науки ЛОДА -начальник управління планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку і звітності, кадрового та організаційного забезпечення Ігор Гайдук, начальник управління дошкільної, загальної середньої, професійної освіти, соціального захисту, позашкільної та виховної роботи, координації діяльності вищих навчальних закладів і науки Галина Яворська, головний спеціаліст департаменту освіти і науки ЛОДА Галина Чорна,  кандидат педагогічних наук, завідувач кафедри педагогіки Марія Барна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки Олександра Білан, керуючий справами виконавчого комітету Самбірської міської ради Ігор Войтко, який вітаючи від імені міського голови Юрія Гамара учасників цього навчання зазначив, що у  ЗДО №13 завжди працювали і працюють принципи партнерства, свідченням цього є те, що вихованці даного дошкільного закладу стають хорошими учнями, а згодом гідними спеціалістами. Побажав плідної роботи, нових здобутків учасникам семінару заступник директора департаменту освіти і науки ЛОДА Ігор Гайдук.

Під час роботи семінару  його учасники переглянули фільм та презентації про форми роботи з родиною та активні роботи з батьками у ЗДО, з якими познайомила директор закладу Надія Хім’як. Змістовним і навчальним був виступ кандидата педагогічних наук, завідувача кафедри педагогіки Марії Барни про дошкільну зрілість дитини перед вступом до школи: вимоги і реалії. Усі теоретичні знання учасники семінару мали змогу закріпити під час практичної діяльності.

Перехід дитини-дошкільника в шкільне освітнє середовище – це перехід її в інший культурний простір, в іншу вікову категорію і соціальну ситуацію розвитку. Забезпечення успішності цього переходу – проблема єднання зусиль працівників дитячого садка, початкової школи і батьків.

Багато років тому  знаний педагог Василь Сухомлинський зазначив: «Школа не повинна вносити різкого перелому в життя дитини. Нехай, ставши учнем, дитина продовжує робити сьогодні те, що робила вчора. Нехай нове появляється в житті поступово і не збентежує лавиною переживань». І це дійсно так, адже світ швидко рухається уперед. І тепер недостатньо просто одержати знання. Найуспішніші системи освіти вчать дітей ці знання застосовувати й використовувати, роблять з дітей особистостей, які мислять і які будуть готові до викликів свого часу. Школа готує дітей до життя, а передує цьому дошкільна освіта.

Відділ з питань інформаційної політики та зв’язків з громадськістю

Коментарі

Коментарів ще не має

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *