Звітував голова Самбірської районної державної адміністрації М. М. Фрей

7 лютого, звітував  голова Самбірської районної державної адміністрації М. М. Фрей В своєму звіті М.Фрей звернув увагу на те , що робота

господарського комплексу району була ефективною і забезпечила збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів. Цьому також сприяла бюджетна децентралізація, що здійснювалась з метою формування спроможних територіальних громад. Досягнуто приросту надходжень з основних бюджетоформуючих податків, а саме податку на доходи фізичних осіб (+25,5 млн. грн.), акцизного податку (+8,7 млн. грн.), плати за землю (+6,7 млн. грн.).

Надходження до бюджету району склали 42,1 млн. грн.

Впродовж 2016 року забезпечено перевиконання дохідної частини районного бюджету більше 5-ти відсотків (+6,5 млн. грн.), що давало змогу спрямовувати додаткові кошти на першочергові видатки.

Позитивним є факт виконання дохідної частини бюджету всіма органами місцевого самоврядування.

Доходи об’єднаних територіальних громад склали 44,6 млн. грн.

Але разом з тим слід зауважити, що у 2016 році одним із найбільш проблемних питань роботи адміністрації було забезпечення виконання видаткової частини бюджету.

При затвердженні бюджету на 2016 рік на оплату праці та енергоносіїв не вистачало асигнувань в загальній сумі 52,5 млн. грн., зокрема:

«Це змусило нас прийняти заходи щодо економії коштів на загальну суму 31,4 млн. грн.», – зазначив очільник району. Скорочення штатних одиниць, зняття сумісництва з працівників медустанов і відпустки без збереження зарплати викликали невдоволення серед працівників. Проте це були вимушені кроки, оскільки виконання запланованих заходів в сумі 22,6 млн. грн. давало можливість звертатися у Львівську обласну державну адміністрацію за допомогою, завдяки якій Самбірському району було виділено додатково 19,6 млн. грн.

Голова райдержадміністрації наголосив і про підтримку від об’єднаних територіальних громад (8,7 млн. грн) та Самбірської міської ради (2,3 млн. грн), що дало змогу завершити бюджетний рік, виплативши заробітну плату усім працівникам бюджетних

Це одне із головних питань, яке було висвітлено під час звіту голови Самбірської райдержадміністрації М. М. Фрея.  Це питання демобілізованих учасників АТО,на обліку яких  227.

Для покращення надання комплексу послуг працює «Єдине вікно», де впродовж року було 657 звернень щодо надання соціальної та психологічної підтримки. В райдержадміністрації проведено 6 зустрічей з демобілізованими учасниками АТО. Крім цього голова РДА проводив особисті прийоми із демобілізованими, під час яких їм була надана допомога у вирішенні питань різного характеру.

Коментарі

Коментарів ще не має

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *