128 фазанів випустили у природу

Одного разу гурт, який скромно себе називає «Ковалів і компанія» поїхав у Мостиський район на фазанів. Щоправда, улов був не конче вражаючим, але холопці залишили собі приємні враження і вирішили завести таку ж пернату дичину у себе. Птахів лісівники купили за власні кошти.

В очікуванні на головний товар – фазанів, мисливці розповідали небилиці про птахів, яких на Самбірщині ще нема.

Ось  настала та мить – прибули фазани, які везли аж з Хмельницька. Там є чоловік, який розводить фазанів і продає.

І настала та радісна мить, коли почали випускати фазанів у дику природу. Птахи розлетілись хтось вгору, хтось вбік, хтось по землі побіг. Як пояснили мисливі більше, ніж на кілометр фазани не розлітаються. Тобто, як випустили їх в Міжгайцях, там вони і житимуть, і плодитимуться.

. Наші мисливці гідно стрічали гостей, наробивши їм з десяток годівниць з кукурудзою, вівсом, пшеницею, ріпаком. Усього на «столах» було повно, але наших відразу застерегли: не перегодовуйте, нехай самі собі харч шукають, бо коли звикнуть до щедрих годівниць, то далеко від них не відступатимуть.

Ще одне цікаве з життя птахів. Виявляється, один фазан може мати від 4 до 7 самок – наче султан в гаремі. Так вони сім’ями і живуть, і плодяться. Хоча мисливці називали благородних птахів курками, а главу родини – півнем. Чи то їм так простіше, чи важко вимовляти слово фазаниха, але так є. Фазани бояться соколів, лисиць, куниць і навіть домашніх котів. Фахівці від фазанів твердять, що кіт може піти з дому на півтора кілометра, а якщо застукаю таку поживу, то може внадитися на полювання. До слова, тих птахів, які випустили в неділю, стріляти ще не можна, чекатимуть на виводок. В рік є два виводки по 10-15 штук. Виживає до вісімдесяти відсотків дітей…

Коментарі

Comments are closed.