св2

Мрійте! Прагніть! Досягайте!

Попри те, що тривають канікули, біля приміщення ДЮСШ сьогодні зібралося багато дітей. Юні футболісти прийшли на зустріч з Романом Вантухом, півзахисником київського «Динамо», який минулоріч грав за футбольний клуб «Олімпік», а після зими переходить до складу «Олександрії».

Роман родом з Новосілок, що неподалік Самбора. Свою футбольну кар’єру починав у Самбірській ДЮСШ. Тренував його тоді Петро Галушка. Розповідає, що батько привів його до школи у дев’ятирічному віці. «З дитинства мріяв про футбол. Копав усе, що попадало під ноги», – каже Роман. Та одного бажання замало. Потрібні постійні тренування. «Усім, хто зібрався тут сьогодні, раджу слухати тренерів, дослухатися до кожного слова та постійно працювати над собою, вдосконалюватися», – з такими словами звернувся футболіст до учнів ДЮСШ.
«Роман Вантух – яскравий приклад того, що завдяки наполегливій праці, сумлінню, будучи простим хлопцем з невеликого села можна досягти успіху, збудувати кар’єру футболіста клубу прем’єр-ліги. Велике майбутнє у ваших руках. Варто лише не опускати їх», – каже директор ДЮСШ Іван Ковалик.

А Петро Галушка подарував гостю книгу про історію самбірського футболу, яка нещодавно вийшла у друк.
Діти мали можливість задати футболісту питання, які їх найбільше цікавили. На згадку про зустріч робили фото та брали автограф. А також запрошували приїжджати частіше.

Сам же Роман Вантух розповів, що не збирається зупинятися на досягнутому. У найближчих планах – гра у складі «Олександрії», проте є бажання повернутися у «Динамо». «Це, безперечно найкращий український клуб. І я дуже радий, що потрапив сюди. Мені пощастило», – скромно додає футболіст. Хоч насправді за словом «повезло» приховані численні виснажливі тренування. Згадує, як їздив на тренування за більше ніж 50 км, до Львова. Загалом же, Роман відзначає, що хотів би спробувати себе і у якомусь європейському клубі. І це також залежить лише від нього.
Наостанок хотілось би додати лише побажання здійснення мрій спортсменів. Натхнення, невтомної праці і успіхів у досягненні поставлених цілей!

Світлана Андрейчикова

Коментарі

Comments are closed.