Відзначення Дня Героїв

Вже п`ятий рік поспіль наша держава переживає найважчі часи за всю історію своєї незалежності. Неоголошена війна триває. Чимало українських родин відчули її жахливі наслідки, втративши своїх рідних, близьких, друзів.
Українські воїни – справжні герої, які пройшли пекло, ризикували життям заради нашого майбутнього, продовжують залишатись на захисті мирного сьогодення нашої держави.
Сьогодні відзначення Дня Героїв у Самборі розпочали на міському кладовищі біля Меморіалу Героїв України та на місці поховання військовослужбовців, які боролись за територіальну цілісність та суверенітет України. Тут відбулося віче за участі родичів загиблих новітніх героїв, представників влади міста, військовослужбовців Самбірського гарнізону та добровольчого батальйону ОУН, учнів та вчителів Самбірської гімназії, небайдужих громадян. 

Після покладання квітів до пам`ятників спільною молитвою вшанували пам`ять тих, хто віддав життя, боровшись з окупантом України.
«Народ мій є, народ мій завжди буде. Ніхто не перекреслить мій народ», – ці слова Василя Симоненка згадав о. Ігор Поливка, розповідаючи про свої спогади про загиблих героїв, їхні родини, мрії, яким не судилося здійснитися. «Колись ще у радянській школі нам розповідали про подвиги тодішніх героїв. І хоч пізніше історія багато з того перекреслила, та у пам`яті залишилася ця інформація. Тож хочу, щоб імена та історії сучасних героїв назавжди були у пам`яті нинішнього покоління та прийдешнього, бо Герої не вмирають», – додав він.

Т.в.о. командира військової частини А 3817 підполковник Андрій Туз привітав присутніх з Днем Героїв словами: «Це свято українців, які своє життя пов`язали із боротьбою за краще майбутнє. Свято величі духу українських вояків, багато з яких стали символами української нації».

Світлана Андрейчикова

Коментарі

Коментарів ще не має

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *