babuna

КОЗАЦЬКІ ЗАБАВИ ПО-БАБИНСЬКИ.

Протягом семи років у першу неділю серпня в с. Бабина Самбірського р-ну проводяться Козацькі забави. Цьогоріч їх програма була дещо змінена. Перед початком спортивного свята біля роздягальні стадіону було освячено меморіальну таблицю на честь уродженця цього села Михайла Наконечного. Він, палкий любитель спорту, а футболу зокрема, в 1972 році створив команду “Дністер”, яка протягом двох десятків років постійно була лідером чемпіонатів Самбірщини та Львівщини. Урочистості цій події надала присутність голови обласної організації ВФСТ “Колос” Лілії Білінської і директора обласного центру “Спорт для всіх” Вадима Климовича.Ведучою свята була сільська голова Світлана Несторяк.
Пам”яттю тренеру, який рано відійшов у вічність, був товариський матч між ветеранами і теперішнім складом бабинського “Дністра”. Він завершився з рахунком 0:2.
Після цього відбулися Козацькі ігри. Їх організаторами, суддями і учасниками поза конкурсом були відомі спортсмени Микола Мариненко і Роман Мних.
Цікаво відбувся традиційний конкурс поїдання на швидкість вареників, якими з мисок годували своїх чоловіків жінки. Не обійшлося свято без козацького кулішу, а завершилося дискотекою на босо. Слава Богу, що дощ витримав до ночі.

Ігор Тиличко

Коментарі

Коментарів ще не має

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *