cdsn1

Військовослужбовці 703-го окремого полку оперативного забезпечення повернулися з району бойових дій операції об’єднаних сил.

Військовослужбовці 703-го окремого полку оперативного забезпечення повернулися з району бойових дій операції об’єднаних сил.

У повному складі захисники прибули у пункт постійної дислокації – Самбір. Протягом шести місяців вони боронили східні кордони нашої держави від ворога. Це був непростий час. Адже в Україні тривала президентська та парламентська виборчі кампанії, відбулися вибори. І поки хтось обговорював їх процес, результати та наслідки, саме ці хлопці і дівчата зберігали спокій та продовжували захищати Україну, наш народ. Саме на цю ротацію припав час розведення військ.

Сьогодні захисників урочисто зустрічали на центральній площі Ринок. Тут зібралися не лише рідні і близькі військовослужбовців, прийшли на зустріч учні Самбірської гімназії та спеціалізованої школи №8 з поглибленим вивченням англійської мови, небайдужі самбірчани. З трибуни військовослужбовців вітали представники влади міста, району та області.

Першим до присутніх звернувся командир частини А3817 полковник Дмитро Овсянніков. Він подякував військовим за службу, блискуче виконання бойових завдань та вірність присязі українському народу.
Міський голова Юрій Гамар, вітаючи захисників із поверненням у рідні домівки, подякував за щоденну службу. «У час, коли північний сусід знову зазіхає на нашу землю, веде підступну війну, саме на плечі військовослужбовців лягає велика відповідальність за долю народу. Впевнений у вашому високому професіоналізмі, тому переконаний, що з такими захисниками українці можуть почуватися у безпеці. Свою підтримку ми гарантуємо».

Гімназисти та учні СШ №8 підготували подарунки для воїнів. Для них лунали й музичні вітання. Вірш «Моя Україна» прочитав Тимофій Овсянніков, учень гімназії та син командира полку, який шість місяців чекав на приїзд батька.

Багато нагород, відзнак, грамот та подяк отримали захисники з рук представників влади та командування.
Варто відзначити, що за півроку перебування на Донбасі, особовий склад 703-го полку займався розмінуванням місцевості, обладнанням та облаштуванням опорних пунктів, визначених в результаті розведення військ, утриманням понтонних мостів та поромних переправ. Навіть в умовах бойових дій захисники брали участь у тренуваннях та навчаннях, а також змаганнях між підрозділами Збройних Сил України. Інженерні групи 703 полку допомагали механізованим бригадам в облаштуванні фортифікаційних споруд першої лінії оборони, здійснювали забезпечення бригад. Усі поставлені завдання було блискуче виконано.

Світлана Андрейчикова

Коментарі

Comments are closed.