Виставка “Добровольчий Батальйон ОУН : чотири роки війни “

11 жовтня 2018 року у фойє Народного дому м.Самбора відбулося урочисте відкриття фотовиставки “Добровольчий батальйон ОУН: чотири роки війни”.
Після виконання гімну ОУН та благословення о.Дмитра Сенейка заступник командира ДБ ОУН Василь Спанчак запросив до слова організаторку виставки, волонтерку та фотографа Віталіну Ченкову із Києва. Вона ознайомила з матеріалами виставки,розповіла про бойовий шлях добровольчого батальйону ОУН і наголосила,що це найбільша виставка за попередні,адже добавилося багато нових світлин.
Перед присутніми виступили міський голова Юрій Гамар,який вручив грамоти командиру добробату та його бійцям;командир ДБ ОУН друг “Іван”-Олексій Колупов,вручивши відзнаки самбірчанам,що матеріально і фінансово підтримували воїнів;станичний ОУН-УПА Микола Петрущак;голова самбірської “Просвіти” Олександра Сумарук.
І звичайно,такий захід не міг обійтися без БЕРЕГИНЬ Добровольчого батальйону ОУН – невтомних учасників волонтерської групи “Дрогобич-Захід”,які чотири роки,кожної неділі виступають з благодійними концертами на підтримку ДБ ОУН та на лікування поранених воїнів-добровольців і ЗСУ. Полум’яне слово координаторки групи Марії Головкевич,патріотичні поезії вчительки Світлани Фаринович,власні пісні співачки Лілі
Кобільник не залишають байдужим нікого.
Друг “Іван” від ГС “Воля громади” вручив Подяку групі “Дрогобич-Захід” у номінації “Згуртовані мрією”.А пані Марія Головкевич від імені групи привітала Віту Ченкову з днем народження,який вона відзначила вчора у Самборі,монтуючи фотовиставку.
В мистецькій програмі заходу взяли участі самбірські студенти Наталія Федишин,Анна Маринін,Марина Іжик,Марта Михаць,Христина Бучак,Яна Ізбінська,Віра Ляхович.

Коментарі

Коментарів ще не має

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *