«Нескорений борець епохи»

Українське театральне мистецтво переживає зараз величну і знаменну подію у своїй історії -130-річчя від дня народження театрального діяча, режисера Леся КУРБАСА.
24 лютого 2017 року у мистецькому музеї Леся КУРБАСА м.Самбора відбулося відкриття виставки «Нескорений борець епохи» та проведена конференція «Модернізм у творчості митця». Відкрила захід завідувач музею Любов Тепла,яка розповіла про життєвий та творчий шлях славетного земляка,ознайомила із експонатами музею та розказала про становлення і функціонування музею. Учасники конференції –учні 10-а класу школи №8(кер.Галина Бучко)Оксана Древняк,Вікторія Роль,Юлія Андраш,Марія Скоропад у своїх виступах представили Леся Курбаса,як креативного,модерного режисера з інноваційним мисленням.Міський голова Юрій Гамар наголосив на значимості постаті видатного митця.

Голова самбірської «Просвіти» Олександра Сумарук поділилася спогадами про поїздку у 1991 році на Соловецькі острови,саме там в далекій чужині  завершив свій земний шлях Лесь Курбас. У Соловецькій неволі перед розумом цієї людини схиляли свої голови злодії, вбивці, рецидивісти, навіть  називали  його “заядливий націоналіст”. Цього треба було собі заслужити!
Присутні мали можливість послухати поетичні твори у виконанні Олега Лукаша та Соломії Свідерко а також музичну класику,яку представили Марія Пекінчак(віолончель) та Ірина Козлова(скрипка).

Прес-секретар міського голови Галина Криванчик вручила завідувачу музею Любові Теплій грамоту міського відділу культури за багаторічну плідну працю на музейній ниві.

На заході були присутні учні 5-В класу школи №10(кер.Леся Куприч),члени громадської ради музею,журналісти самбірських видань.Після завершення конференції відбулося покладання квітів до пам’ятника Лесю Курбасу.
Цією подією розпочався цикл заходів,присвячених 130-річниці від дня народження Леся КУРБАСА.

Одночасно всі бажаючі  запрошуються  на урочисту академію-присв’яту Л.Курбасу, яка відбудеться 13 березня у просвітянському будинку за участю театралів Львівщини.

Коментарі

Коментарів ще не має

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *