В САМБОРІ ЗМАГАЛИСЯ ЮНІ ШАХІСТИ З УСІЄЇ ОБЛАСТІ

Самбір приймав п’ятий етап Кубка області з шахів “Юні таланти” Понад сотні юних шахістів з різних куточків Львівщини змагалися за звання найкращого.

Так велелюдно та гамірно в спортивному залі спеціалізованої СШ №8, яка приймала змагання, мабуть цьогоріч ще не було. 102  хлопчиків та дівчаток віком до дев’яти років разом з батьками та тренерами завітали на поважний шаховий турнір до нашого міста. До Самбора з’їхалися юні шахісти з Новояворівська, Пустомит, Городка, Пасік-Зубрицьких, Давидова, Львова, Брюхович, Стрия, Дрогобича, Ралівки. Звичайно, прибули і самбірські шахісти.

Перед початком турніру до учасників та їхніх батьків звернулися заступник міського голови з гуманітарних питань Святослав Ухач, уповноважений представник Львівської обласної шахової федерації у Самборі Василь Головчак та головний спеціаліст відділу освіти Богдан Лисейко. Усі виступаючі відзначили важливу роль шахів у інтелектуальному розвитку дітей. Побажали перемоги, та найбільше – не розчаровуватися у випадку поразки. Адже будь-який результат – це вже маленька перемога і крок вперед.
П’ятий етап Кубка області з шахів “Юні таланти” проводився за швейцарською системою в 9 турів. Контроль часу 10 хвилин + 5 секунд за хід кожному учаснику, починаючи з 1 ходу.
Учасники турніру мали можливість виконати 3 та 4 спортивний шаховий розряд.
Переможців визначили окремо у кожній віковій категорії, окремо хлопці та дівчата. Також були нагороди у командному заліку.
За підсумками найкращі результати у цьому етапі показали шахісти з Городка та Львова. Серед самбірчан найсильнішим став Ігор Бобак, учень початкової школи № 2. Він увійшов у десятку кращих гравців серед хлопців та виконав третій розряд.
Переможці отримали медалі та кубки.

Коментарі

Коментарів ще не має

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *