Свято землі і врожаю “Обжинки-2017” на Самбірщині.

Свято землі і врожаю “Обжинки-2017” на Самбірщині.

Кращі фермери Самбірщини зібрались на стадіоні Бісковицької об’єднаної територіальної громади щоби після тривалого забуття відродити свято землі і врожаю “Обжинки-2017” .Місцевий стадіон нагадував мистецький зал: осінні обереги, виготовлені загальноосвінтіми навчальними закладами , скручені тюки соломи перетворились в паяців, виставка виробів майстрів народних промислів, святковий ярмарок продукції сільськогосподарських та фермерських господарств району.

Свято почалось гімном та молитвою, яку відслужили  місцеві  отці Володимир та Віктор. Потім слово мали: керівник  департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Наталії Хмиз, голова РДА Микола Фрей  та голова райради Віталій Кімак.

. «Червоною доріжкою» з соломи  йшли  по грамоти та подарунки за чесну працю на землі, вагомі здобутки представники фірм: «Вгролімітед»,ТзОВ «Захід-агро», птахобарики (Андрій Городиський), ФГ «Розквас» з Бабини – власниця, щоправда, не прийшла, бо тієї неділі провадила в сімї весілля, підприємець Ваврин, ТзОВ Західні аграрні традиції», сільські бізнесмени Микола Бурик, Володимир Загвійський, Михайло Кравчишин, Володимир Кужидл, Олександр Ліщук, Олена Черепаніна, Зеновія Білак, Осип Козяк, Володимир Ціхоцький та місцевий фермер Іван Бобак.

Гостям та учасникам свята була представлена цікава концертна програма з виступами виконавців та колективів художньої самодіяльності Самбірського району.

Хлопці з Волі Баранецької частували гостей смачним кулішем  та поросям  запеченим на  вогні.

Загалом “Обжинки” вдалися і добре, що ми навчилися нарешті дякувати тим, хто працює на землі. Відтепер таке свято стане традиційним. Бо район має чим похвалитися, що показати.

Коментарі

Коментарів ще не має

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *