пожпр

Пожежа на площі Замковій у Самборі

!!!горіла цeнтральна частина Самбора. Ледь не згоріло усе місто

Ось уже декілька днів стоїть пекельна спека, на термометрі +40 , в Україні оголошено найвижчий рівень пожежної небезпеки. І не дивно. У середу близько сьомої години вечора над центром Самбора піднявся чорний сніп диму – це горіла будівля в самому серці міста, недалеко від Костелу, на вулиці Сагайдачного, (між банком «Львів» та магазином «Метелик»).
Гасити пожежу приїхав загін рятувальників Самбірського ДРПЧ 12 , а також аварійна служба газового господарства та представники електрослужби, які вдключили газ і електроенергію в районі. Активно допомагали рятувальникам і звичайні люди, мешканці прилеглих будинків, Серед них – зять попереднього редактора “Голосу Самбірщини” Ігора Теличка …, і депутат районної ради Михайло Ковалів і його брат. На вогнище сенсації зібралось і багато зівак, дехто онавіть робив селфі на фоні лиха.
Коли перший струмінь води пролився на покрівлю з бляхи то піднялась пара настільки вона була розпечена, а з пропалних дир вислизили червоні язики полум`я – це не налякало пожежника, який вибрався на дах і з відтіля поливав вогонь водою.
Незважаючи на всі старання вогнеборців приборкати полум`я не вдалося і воно перекинулося на горище сусідньої будівлі де на другому поверсі знаходиться магазин «RELAX». Через дверну коробку першої будівлі почало вириватися полум`я через, що воно стало подібне на ворота у пеклою.
А на другій будівлі, червоний півень розкидував шматки шиферу в усі сторони, на відстань понад 20 метрів. Густий смог розійшовся по вулиці, навіть на досить великій відстані було важко дихати, навіть зараз, коли пишу ці рядки, в горлі відчувається неприємний осадок.
І без спеціальних знань було зрозуміло, що могли загорітися сусідні будівлі, жителі яких поспіхом уже почали виносити з дому на вулицю найцінніші речі. Та ніхто не склав рук на підмогу приїхали і рятувальники з сусідніх населених пунктів зокрема добровільна пожежна команда з села Містковичі та Рудки , Дрогобича і Львова, окрім них правопорядок забезпечували поліцейські самбірського міськрайонного відділку поліції. Медичну допомогу надавали карети Самбірської «швидкої». Дізнавшись про лихо на місце примчали депутати, керівники міста і району. Серед присутніх Юрій Гамар Микола Фрей та Олег Сушко, які тримали ситуацію на контролі.
Полум`я гасили з усіх сторін, навіть з горищ сусідніх будинків, але воно не піддавалося . Лише за три години вдалось його побороти. Над червоним від заходу сонця небом залишили стирчати чорні, обвуглені балки дахів. А будівля, у якій розпочалось займання, вигоріло майже в щерть. Копоть від того, що залишилось ще довго піднімалась у небо, а запах паленого напевно, ще довго триматиметься у цьому місці. 

Внаслідок пожежі загиблих немає, постраждало три особи:

– 1940 року народження (інвалід), мешканка квартири №3, у стані середньої важкості з ознаками отруєння продуктами горіння госпіталізована до Самбірської ЦРЛ;

– 1962 року народження (інвалід), мешканець квартири №3, у стані середньої важкості з ознаками отруєння продуктами горіння госпіталізований до Самбірської ЦРЛ;

– 1972 року народження, стороння особа, яка надавала допомогу у рятуванні потерпілих, з травмою голови госпіталізований до Самбірської ЦРЛ.

Погорільцям  для їх тимчасово проживання запропоновано кімнати в гуртожитку Самбірського технікуму економіки та інформатики. Причини пожежі встановлюються.

Роман СИМОВИЧ

Коментарі

Коментарів ще не має

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *