Старосамбірщина відзначила 73-ю річницю У Г В Р.

Під гаслом «Недільна-УПА» Старосамбірщина відзначила 73-ю річницю Української Головної Визвольної Ради. Урочистості розпочалисяв райцентрі від памятника  Степану Бандері , де відбулась панахида, яку провів о.Микола Николин .До присутніх звернулась почесна гостя, дочка Кирила Осьмака, якого  на великому зборі УГВР було обрано президентом .

На шляху із м. Старий Самбір в с. Недільну  учасники заходу зупинялись біля могил героїв визвольних змагань у населених пунктах Бусовисько і  Верхній Лужок.

У Стрілках де є пантион слави УПА і поховані останки борців за волю україни, яких звезли з навколішніх сіл , відбувся молебень.

Основні заходи відбулись в селі Недільна, яке неофеційно називали бандерівською столицею України. Учасники автопробігу спочатку запалили лампадку і помолились біля памятного знаку на місті загибелі сотника УПА Михайла Піхоцького. Після цого в народному домі села , де є музей Кирила Осьмака відбулась  святочна  академія. На якій виступили голова районної організації, всеукраїнської спілки політвязнів і репресованих, член КУНУ Богдан Лапицький .Наталія Осьмак під час виступу вручила для музею книгу про свого батька під назвою « Керило Восьмак».  У заході взяли участь голова Старосамбірської райдержадміністрації О.Бонк, голова районної ради

Т. Терлецька.На закінчення самодіяльні артисти фольклорного гурту зі Страшевич «Карпатські молодиці» і групи « Веселі лози» виступили з концертною програмою.Виконувалися в основному патріотичні пісні.

Коментарі

Коментарів ще не має

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *